Ekspresdiēta — mīnus viens izmērs divās nedēļās. Iesaka dietoloģe Neimane

Foto – Pixabay

Mīnus viens izmērs četrpadsmit dienu laikā. Domāta tām, kuras divas trīs reizes nedēļā apmeklē sporta klubu. Šī diēta ir bagāta ar olbaltumvielām un vitamīniem, kas veicina muskuļu masas palielināšanos, dod spēku un enerģiju. Tās sastāvā esošās minerālvielas un mikroelementi ir sabalansēti, lai ar vislielāko efektivitāti dedzinātu taukus. Olbaltumvielu avoti — liellopu, teļa un putnu tumšā gaļa. Šie produkti ir bagāti ar aminoskābēm, karnitīnu un taurīnu, kas vajadzīgi ātrai olbaltumvielu sintēzei.

VAIRĀK DIĒTU ATRADĪSI LOLITAS NEIMANES UN GAĻINAS ZAICEVAS GRĀMATĀ “KĀ AR BAUDU KĻŪT SLAIDAI”

B grupas vitamīni — pilngraudu produkti, zaļie dārzeņi un C vitamīns — kivi, citrusaugļi, saldie pipari gādā par muskuļu enerģiju. D vitamīns — olu dzeltenums, sviests. Hroms — persiki, brūnie rīsi un makaroni, sēnes — apēsto cukuru pārvērš tīrā enerģijā, kas ļauj ātri skriet, daudz strādāt un tievēt.

Magnijs — banāni un auzu pārslas — un kalcijs — piena produkti — paātrina muskuļu reakciju, nostiprina kaulaudus. Kālijs — žāvēti augļi, rozīnes, vārīti kartupeļi, persiki, āboli — baro sirds muskuli un nodrošina sirds ritmisku darbību treniņu laikā. Diēta paredzēta divām nedēļām, tā nav piemērota ikdienas ēdienkartei. Katru dienu tiek uzņemts apmēram 1250–1400 kaloriju.

Dienas ēdienkarte

Brokastis

1. variants. 2 vārītas olas. Rupja maluma miltu maizes šķēle (40 g) ar sviestu — lieliski var noderēt jaunais “Rīgas piensaimnieka” sviests ar divreiz mazāku tauku saturu (10 g). 260 kaloriju. 2. variants. Kāda no pilngraudu putrām (30 g) ar aprikozēm (6 gab.) vai rozīnēm (25 gab.), 10 g sviesta. 250 kaloriju. 3. variants. Musli bez cukura 40 g, 1 tējkarote medus, 0,5% piens — 200 ml. 270 kaloriju.

Otrajās brokastīs var nobaudīt glāzi (200 ml) svaigi spiestas kivi vai apelsīnu sulas (96 kalorijas) vai biolakto bez cukura (110 kaloriju).

Pusdienas

1. variants. Brokoļu (200 g) un viena burkāna krēmzupa, kas vārīta ar 0,5% pienu (180 ml). Tai pievieno ēdamkaroti vārītu brūno rīsu un garšvielas. Folijā cepta cūkgaļas fileja (150 g). Divi vārīti kartupeļi ar dillēm, bez sviesta, viens neliels saldais pipars. 420 kaloriju.

2. variants. No trim svaigiem tomātiem pagatavoti salāti ar svaigu baziliku, sīpoliem un pustējkaroti olīveļļas. Uz grila cepts vistas šķiņķis (var nopirkt grilēto lielveikala produkciju) un 50 g vārītu sarkano pupiņu (no burciņas), rupjmaizes šķēle (40 g). 390 kaloriju. 3. variants. 180 g tomātu krēmzupas. 150 g vārītas liellopu gaļas, kartupeļu biezputra, kas vārīta ar 0,5% pienu bez sviesta, pieci (200 g) zaļie lociņi. 400 kaloriju.
Launagā — persiks vai ābols. 60–80 kaloriju.

Vakariņas

1. variants. Salāti — 100 g vistas vai tītara filejas, ½ ābola, selerijas sakne (50 g). Produktus sagriež kubiņos un pievieno pustējkaroti olīveļļas ar citrona sulu. Salātiem var pārrīvēt citrona miziņu vai ēdamkaroti 15% krējuma. 220 kaloriju. 2. variants. 200 g vārītas butes un 1 kartupelis. 280 kaloriju. 3. variants. Kārbiņa graudaina mājas siera. 204 kalorijas.

Piektā un divpadsmitā ir atslodzes dienas. Vakarā glāzi žāvētu aprikožu pārliet ar diviem litriem karsta ūdens. No rīta uzlējumu izkāš un visas dienas laikā dzer. Ar kāliju bagātinātais dzēriens dos spēku sirdij, izvadīs no organisma šlakvielas un ļaus atpūsties gremošanas orgānu traktam.

Kā ievērot? Divas nedēļas jāievēro ieteiktie ēdienu varianti, var arī kaut ko pagatavot pēc savas gaumes no ieteiktajiem produktiem. Atslodze ir tajās dienās, kad nav treniņu. Ja šī diēta iepatīkas un kļūst par dzīves neatņemamu sastāvdaļu, reizi nedēļā to var papildināt ar 50 gramiem melnās šokolādes un reizi mēnesī var atļauties apēst jebkuru desertu. Atslodzes dienas ievēro tikai tajā gadījumā, ja svars sāk pieaugt.

Ko gaidīt? Ķermeņa apjoms samazināsies ievērojamāk nekā svars, jo paralēli tam, ka tiek dedzināti tauki, tiek audzēta muskuļu masa. No vidukļa un gurniem pazudīs divi centimetri, un tev būs jāpērk par vienu izmēru mazāks apģērbs. Divu nedēļu laikā svars samazināsies par pusotru kilogramu.

Plusi. Tā ir sabalansēta un sātīga. Mīnusi. Ja neapmeklē sporta klubu vai vismaz četras reizes nedēļā nedodies divdesmit minūšu skrējienā, diēta iedarbosies tikai tad, ja svars ļoti būtiski būs pārsniedzis normu. Neiesaka. Nav.

Pievienot komentāru